Nieuw parket voor je renovatie of nieuwbouw:
natuurlijke elegantie

Een groot hart voor hout!

Voeg een vleugje natuurlijke elegantie toe aan je kamer. Elk parket is uniek en geeft je interieur extra karakter. Houten parketvloeren stralen gezelligheid, warmte en authenticiteit uit.

Zoek je inspiratie om het juiste parket voor je interieur te vinden? Samen met jou kiezen we je parketvloer volgens je smaak en passend bij je interieur.

Welk parketvloer past het best in jouw interieur? Krijg GRATIS advies!
Bel +32 (0) 477 22 97 88 of mail ons!

Een persoonlijke aanpak van A tot Z

Hoe gaan wij te werk voor parket op maat?

Kennismaking
Voor we bij jou de vloer installeren leren we je graag beter kennen. Wat verwacht je? Van welke interieurstijl hou je van? We kiezen samen de juiste parketvloer voor je woning of kantoor.

Ruimtes opmeten
Onze vakman komt bij je thuis of op kantoor om de ruimtes op te meten. Gaat het om een renovatie? Dan bekijken we graag de huidige toestand van de vloer of ondervloer. We gaan na hoe het gesteld is met de ondergrond, de luchtvochtigheid, de vloerisolatie en zo veel meer.

Plaatsing en afwerking
Offerte goedgekeurd? We beginnen eraan! Na de opmeting en de analyse installeren onze specialisten jouw parketvloer. Wij zorgen ook voor een prachtige afwerking van je parket. Zo geniet je jarenlang van je houten parketvloer.

Gratis advies voor een perfect onderhoud voor je parket
Volledig in de wolken met je nieuw parket? Jarenlang genieten van je parketvloer vereist het juiste onderhoud. Afhankelijk van het soort hout en de afwerking gebruik je andere producten om je parketvloer te beschermen. Wij geven je hier graag advies over.

Soorten hout

Vloem werkt met verschillende houtsoorten. Eik, Amerikaanse notelaar, verschillende tropische houtsoorten, … Er zijn eindeloze mogelijkheden. Wij luisteren naar jouw wensen en geven je graag advies over het juiste hout.

Massief parket

Massief hout is vervaardigd uit één stuk hout. Massief parket is heel duurzaam en geeft je woning of kantoor een luxueuze uitstraling. Massief parket wordt vervaardigd uit zowel inheemse als exotische houtsoorten. Een eiken parket is het meest gegeerd.

Voordelen?

  • Heel duurzaam
  • Natuurlijke uitstraling
  • Makkelijke afwerking met olie

Meerlaags parket

Meerlaags parket, ook wel bekend als meerlagen parket, is een samengesteld parket uit meerdere lagen hout. De bovenste massieve toplaag bestaat uit eik, beuk of hardhout. De onderste lagen worden opgebouwd met berkenmultiplex of kruislings geplaatst naaldhout.

De unieke samenstelling van een meerlaags parket garandeert stabiliteit zodat het parket niet krimpt of uitzet. Meerlaags parket is daarom ideaal te combineren met vloerverwarming.

Voordelen?

  • Minder gevoelig voor temperatuurverschillen
  • Ideaal voor vloerverwarming
  • Makkelijke afwerking met olie of vernis

Vragen over het massief of meerlaags parket voor jouw renovatie of nieuwbouw?
Vraag vrijblijvend advies.
Bel +32 (0) 477 22 97 88 of mail ons!

Uitvoeringen van parketvloeren

Houten parketvloeren zijn perfect in uiteenlopende interieurstijlen in te passen. Of je nu kiest voor een landelijke sfeer, japandi stijl, een Scandinavisch interieur of een heel strak interieur. Wij leggen parketvloeren ook in verschillende patronen: visgraat, vlechtmotief, Hongaarse punt of parallel.

Naturel is hot

Elk hout is uniek en heeft zijn eigen natuurlijke uitstraling. De kleur en de tekening in het hout zijn door de natuur zelf gecreëerd. Prachtig toch? De natuurlijke kleurentinten variëren van licht tot donker. En met de verschillende mogelijkheden om het parket af te werken, maak jij jouw interieur uniek.

Afwerking en structuur

Geborsteld parket

Geborsteld parket heeft een karaktervolle en natuurlijkere uitstraling. De nerfstructuur van het prachtig parket wordt geaccentueerd. Deze techniek is ideaal bij eik en grenen.

Parket opschuren

Voordeel?
– Benadrukt de natuurlijke uitstraling van het hout.
– Laat de nieuwe beschermlaag beter doordringen in het parket.

Parket behandelen met olie

Wil je de natuurlijke look van het houten parket bewaren? Olie geeft jouw parket de natuurlijkste en authentiekste uitstraling. De olie voedt het hout en laat het ademen.

Een laag vernis op je parket zetten

Vernis is geschikt om je parketvloer tegen beschadiging te beschermen. Je hoeft je vloer minder intensief te onderhouden dan wanneer je die afwerkt met olie. Vernis legt een beschermlaag over het parket en is de meest onderhoudsvriendelijke afwerking.

Gezeept parket

Gezeept parket is vlekgevoelig, maar geeft jou parket een heel authentieke uitstraling.

Een nieuw parket laten plaatsen? Krijg GRATIS advies!
Bel +32 (0) 477 22 97 88 of mail ons!