Massief parket

Een duurzaam natuurproduct

Net zoals houten planken bestaat massief parket volledig uit hout. Massief parket is een natuurproduct dat zeer duurzaam is, het bestaat uit de beste kwaliteit hout. Dankzij het tand- en groefsysteem aan de 4 zijden, passen de planken van massief parket mooi in elkaar.

Eiken parket

Een eiken parket is de meest gekozen parketvloer. Meestal rustiek getekend met noesten, hier en daar een droogscheurtje en speelse kleurnuances. Naast eik, zijn er nog tal van andere inheemse en exotische houtsoorten mogelijk. Bij Parketwerken Gert Willems kiest u uit meer dan 30 houtsoorten, in diktes van 15 en 20 mm en breedtes tussen 12 en 24 cm. Massief parket kan ook op verschillende manieren behandeld en gelegd worden. Wat het een unieke uitstraling geeft.

Massief parket plaatsen

Massief parket kan rechtstreeks gelegd worden of met een ondervloer. In het eerste geval worden de parketdelen direct op de onderliggende draagvloer (houten planken, chape) verlijmd en genageld.
Doe beroep op het vakmanschap van Parketwerken Gert Willems voor de professionele plaatsing en afwerking van uw massief houten vloer. En u kan er een leven lang van genieten!

De voordelen van massief parket

  • Veel varianten in houtsoorten, diktes, breedtes, legpatronen en afwerking
  • Natuurlijke uitstraling geeft warmte & authenticiteit aan uw interieur
  • Zeer duurzaam
  • Hygiënisch
  • Is na verloop van tijd opnieuw behandelbaar (schuren & oliën)

Tips voor massief parket

  1. De plaatsing van massief parket vergt vakkennis. Doe een beroep op een professional zoals Vloem.
  2. Massief hout is een natuurproduct en bevat vocht. Schommelingen in binnentemperatuur en luchtvochtigheid kunnen het hout doen uitzetten of krimpen. Een binnentemperatuur van 21°C en een vochtpercentage rond 55% zijn ideaal om vervorming tegen te gaan en het parket zo goed mogelijk in de oorspronkelijke vorm te behouden.
  3. Volg de tips van Vloem wat betreft het onderhoud van uw parketvloer zodat u er een leven lang van g

Een traditioneel massief parket laten plaatsen? Krijg GRATIS advies!
Bel +32 (0) 477 22 97 88 of mail ons!